CSR

Social ansvarlighed er blevet en vigtig del af mange virksomheders image. Forbrugerne forventer i stigende grad, at virksomhederne påtager sig et ansvar for, at deres produkter fremstilles med respekt for mennesker og miljø. Ansvaret bliver sat på spidsen når der sker større uheld som f.x. på den sammenstyrtede tekstilfabrik i Bangladesh, hvor en række danske tøjkæder fik produceret en del af deres varer. Spørgsmålet er, hvordan virksomhederne kan håndtere deres sociale ansvar, og hvordan man opnår en rimelig grad af sikkerhed for, at forholdene er i orden der, hvor varerne fremstilles?

Nørskov Miljø rådgiver om, hvordan din virksomhed kan arbejde med etisk handel og social ansvarlighed i forhold til SA 8000, Global Compact og de forskellige mærkningsordninger. Vi har erfaring med opbygning og implementering af ledelsessystemer i forhold til de vigtigste ISO standarder og SA 8000, som er den eneste internationalt anerkendte standard for social ansvarlighed. Vi har hjulpet danske virksomheder med leverandørscreening, miljøkortlægning og gennemførelse af miljøforbedringer i udenlandske produktionsanlæg, og har arbejdet i en række lande i Asien, Afrika og Caribien.

Vi kan hjælpe med at opbygge eller videreudvikle din leverandørstyring og rådgive om, hvilke redskaber der passer til din virksomhed. Er løsningen en certificering, udarbejdelse af en Code of Conduct, tilslutning til UN Global Compact eller en kombination?

Leverandørstyring kan gennemføres på mange niveauer gennem erklæringer/spørgeskemaer, interne kontroller eller ved en tredjeparts kontrol i forbindelse med leverandøraudits. Eller man kan vælge at arbejde for, at også leverandørerne bliver certificeret i forhold til social ansvarlighed (SA 8000) og/eller miljø (ISO 14001).

csr foto

Nørskov Miljø kan også hjælpe dig med at fortælle den gode historie om dine produkter, når virksomheden har fået styr på etikken og underleverandørerne. Fremtidens vindere på markedet er de virksomheder, som kan dokumentere, at deres produkter er produceret miljømæssigt og socialt ansvarligt. Historien bag dine produkter er nøglen til succes hos fremtidens forbrugere, som vælger de brands, der er med til at passe på miljø og mennesker igennem hele leverandørkæden. 

 

 

 

 

Social ansvarlighed

Du er velkommen til at kontakte os for et uforpligtende møde om CSR, certificering, leverandørstyring etc.

Læs mere på vores CSR website: www.ethicaltradesolutions.dk